Student Sculpture Proposals for FASCU Office

With a new set of lovely French doors recently installed in the FASCU offices at the Cannery, an unexpected blank space was created to the left of the entryway — and what better way to fill it than with a custom relief sculpture created by a FASCU student?!

At the request of Sculpture Chair Lawrence Noble, instructor Scott Donahue (Relief: Expression & Interpretation) set his students to work proposing several different possibilities for the space, which we are showcasing below. The students were instructed to carefully consider the space surrounding the relief (15th century English oak paneling) and the context of its location.

After much deliberation, a fantasy-themed Victorian elephant relief by student Seok Don Choi has been chosen to occupy the void framed by the centuries-old paneling, and is the final piece depicted below. We’ll update this story once the final relief is in place!

Many thanks to the students of FASCU 645 for their dedication and wonderful proposals!

PROPOSALS:

Jihoon Choi chose to incorporate AAU school iconography and an old English font to convey the tone and purpose of the space:

Luotian Zhang incorporated several facial profiles into his design, each expressing a different emotion:

Welat Binavi took a more non-literal approach with a rather pleasant color-scheme:

Wenquing Cui took inspiration from the old walls to create an Egyptian hieroglyphic motif:

wenquing

Finally, Seok Don Choi’s fantastical Victorian elephant proposal was selected for the space, which was supported by his stunning sketches and 3D mock-up:

Seok Don at work on the relief:

UPDATE: Check out the final work installed below — we think it’s absolutely fantastic!!

Finished elephant relief by Seok-don Choi